Меню
Вашата количка

Антре

Мебели за антре от МебелиАрт

Често антрето е доста пренебрегвана част от дома, но с подходящи мебели и декорация може да се превърне в наистина ефектно пространство. Когато избирате мебели, на първо място трябва да имате предвид разположението на коридора. Например, ако антрето е близо до входната врата, добавете пейка и закачалка за връхни дрехи. По този начин ще сте сигурни, че гостите ви ще имат удобно място където да събуят обувките си, преди да влязат в останалата част от жилището.

Шкаф или етажерка за антре

Те служат като удобно място за съхранение и поставянето на декоративни елементи. Например, бихте могли да поставите ваза или дори настолна лампа, ако осветлението е недостатъчно. Центрирайте дълъг и тесен шкаф по дължината на коридора срещу вратата на банята. По този начин, когато имате гости можете да поставите плетени кошници с кърпи и тоалетни принадлежности за Вашите гости. В близост до входната врата, етажерката може да бъде практично място за поставяне на ключовете. Ако се радвате на голямо антре, то голяма полукръгла етажерка тип маса ще запълни идеално пространството. Равната част приляга плътно до стената, а заоблената форма изпълва визуално помещението. Огледало или картина над етажерката ще съживят допълнително голямото антре.

Мебели за съхранение

Вече споменахме практичността на шкафовете за антрета, но портмантата  могат да бъдат също толкова елегантно решение. Някои модели са от две части, те са специално създадени за малки коридори. Но за по-големи пространства решението е портманто от поне три или четири части, много от тях са с разчупена визия, която позволява да подредите модула по ваш вкус. Ако държите антрето Ви да има място за сядане, можете да изберете портманто с пейка в която можете да съхранявате вещите си. Тези модели са доста актуални, тъй като внасят уют в антрето.

Самостоятелна пейка

Те са предпочитана мебел за големи пространства, удобни са за сваляне на обувки, придават характер на дома и допълват коридора. Изберете атрактивна пейка, която съответства на стила в дома Ви. За коридор близо до заден вход или двор заложете на удобна пейка с място за съхранение на обувки и ботуши. Можете дори и да добавите удобно кресло с маса, като малко кътче за четене или релакс, това работи прекрасно за наистина големи пространства. Правило при обзавеждане на антрето е, че мебелите не трябва да пречат на преминаването в другите стаи.

Допълнителни идеи

Поставка за палто близо до входната врата осигурява място за гостите да поставят мокри якета или палта, когато времето е дъждовно. Добавете стойка за чадъри, за да поддържате пода чист и сух. Висока лампа в ъгъла на коридора осигурява допълнително светлина, без да заема много от пространството.  Компактно бюро за писане служи като функционален декор, като място за пощата, работно пространство или станция за зареждане на електроника.