Меню
Вашата количка

Шкафове за обувки

Няма продукти в тази категория.


Шкафове за обувки от МебелиАрт

Обувките ви са навсякъде и знаете, че трябва да намерите подходящ шкаф за обувки? Имаме толкова много дизайни и стилове шкафове за обувки, от които да избирате! Както и няколко съвета, за да прецените кой модел е за Вас.

Ние разбираме, че  всеки дом е различен, защото всяко домакинство има различни нужди, когато става въпрос за мебели. Затова нашата гама от шкафове за обувки е толкова разнообразна, така всеки може да намери това, от което има нужда. 

Стилът на Вашия дом

В зависимост от това, как изглежда Вашият дом, изборът на шкаф за обувки може да бъде ограничен до материала, който търсите.

●     За домове със значителен брой дървени мебели силно препоръчваме нашите дървени шкафове за обувки, за да се впише в останалата част от интериорния дизайн. МДФ материалът е също подходящ, тъй като е стабилен и се предлага в естествени дървесни цветове.

●     За индустриално изглеждащи домове, с по-голямо използване на метални и сиви цветове препоръчваме метални шкафове за обувки. Така ще се запази цялостната визия на дома Ви, като разбира се изберете съответните цветове спрямо мебелите.

●     За цветен дом, предлагаме цветни модели за атрактивни коридори! Нашата гама от различни по цветове и дизайн шкафове за обувки, са идеални за модерни и цветни пространства.

Размер

Много хора бъркат размера на шкафовете на обувки с размера на самите обувки. Ето няколко примерни цифри:

●     Шкаф с ширина 50 см складира приблизително 2 чифта спортни обувки или 3 чифта обувки на токчета на един рафт.

●     Ширина 70 см- приблизително 3 чифта спортни и 4 чифта обувки на токчета на един рафт.

●     Ширина 100 см- Приблизително 4 чифта спортни обувки или 5 чифта токчета на един рафт.

Ако пространството го позволява, изберете възможно най-широкият модел. Нашата гама от шкафове за обувки с фиксирани рафтове, по-добре е да изберете дизайн с повече нива, за да сте сигурни, че ще имате място за всички обувки. Пребройте броя обувки, които мислите да поставите и оставете малко допълнително свободно пространство.

7 Правила за чист и подреден шкаф за обувки

●     Поставете обувки, които наистина използвате. Със сигурност има някои модели, които не сте използвали от години: време е да се отървете от тях и да освободите място за нови!

●     Почистете шкафа за обувки с подходящи продукти.

●     За да избегнете образуването на влага или плесен, поставете торбичка със сол, сода бикарбонат или активен въглен. Влагата и мухълът могат да повредят не само мебелите, но и Вашите обувки.

●     Класирайте рафтовете според вида обувки: маратонки, балерини, ботуши, боти и т.н. Когато търсите конкретен модел, ще го намирате по-лесно.

●     Поставете обувките в кутии, особено ако не ги носите често или не са актуални за текущия сезон. Още една добра идея е да поставите картонче с информация за съответния модел, например за почистване, поддръжка или необходима поправка от обущар.

●     Ако решите да поставите всички модели в кутии, означете различните модели според честотата на носене. Например: тези, които носите често със зелен етикет ,а тези, които са за специални поводи с друг цвят маркер върху кутията.

●     Преди да поставите обувките обратно в шкафа, почистете добре подметката и повърхността.