• ·         Предпочитани размери за малки спални и алтернативни предложения.
  • ·         Вид спални, пригодени за малки стаи.
  • ·         Обзавеждане на малка спалня.

Мечтаете за кинг сайз спалня, повдигната на мраморна платформа, обградена с високи дорийски колони, богато обрисувани с най-ефирните украшения и фин балдахин, нежно люлеещ се от топъл бриз, идващ от прозорците с южно изложение? И сега се връщате в реалността и поглеждате вашата малка, дори много малка стая, в която ще трябва да разположите райския облак – а именно спалнята, и мечтите за пълноценен отдих изчезват! Надежда има – тук ще намерите няколко трика и предложения за обзавеждане на малка спалня!

Като за начало, трябва да се запознаете със съществуващите размери, пригодени за малки спални – куин сайз легло по американски тип е често избиран размер – 160x200, което никак не е малко по български стандарт, и именно за това нашенското си е най-хубаво и ви предлагаме размер от персон и половина или 140x190 см (или 140x160 см). Ако пък стаята е толкова малка, че за легло не може и да помислите – на пазара се предлагат разтегателни дивани, които са най-добрата импровизация за спалня в малка стая. Изключително добра роля играят и леглата тип сандвич, при които едното легло е непосредствено под другото, предоставяйки възможност да се използва като спалня или единично легло. Или пък може да се възползвате от различни степени на разгъване, като изберете опцията от две единични легла. Ако пък сте авантюрист и си падате по нестандартното (или нямате друг избор) – инвестирайте в хубав, висок (с голяма дебелина) матрак, който да поставите непосредствено на пода!

Ако все пак има място за малко двойно легло, изберете такова с вградени шкафчета за съхранение, където да подредите вашите дрехи или спално бельо. Спалните с повдигащ механизъм и място под подматрачната рамка са с достатъчно голям обем за подредба на вашите дрехи. С тези две предложение, може да спестите място в малката стая от гардероб.

А ако говорим за гардероб – заменете го с по-малък, но дълбок скрин! Дамите, пък, могат да преобразят скринът в тоалетка като поставят стенно огледало над него! Нека не забравяме и така удобните нощни шкафчета, които могат да се преобразят в модерно направени странични рафтове, закрепени за спалнята! Ако и това ще заема твърде много място – стенни рафтове над леглото и навсякъде по стаята изглеждат стилно и са изключително компактни!

Бъдете спокойни – не е нужно вашата спалня да бъде изработена от масивно дърво или да бъде с високо тапицирано табло от висококачествена кожа, за да е удобна и елегантна– традиционните метални рамки на легла или фината направата от ПДЧ, с които ще спестите място, могат също така да бъдат с модерен дизайн!