Меню
Вашата количка

Детска стая

Мебели за детска стая от МебелиАрт

Какво ви трябва за детската стая? Някои от основните неща, които се отнасят до обзавеждането са легло за добър и здравословен сън, приятно място за почивка и игра, бюро за учене и много място за съхранение! С течение на времето спалнята на детето трябва да се променя. Децата растат, появява се нов член на семейството- всичко това трябва да се предвиди. Но има много гениални, стилни и добре обмислени решения за тези проблеми, без да забравяме, че детската стая също е много лично пространство.

Детски мебели: Основни и Незадължителни

Като се замислите, основните мебели за детска спалня са легло, нощно шкафче, скрин, гардероб, етажерки, бюро и подходящ детски стол. Ако пространството позволява, можете да добавите и детско кресло или пейка за четене в близост до прозореца. Все пак обзавеждането е значително и това прави избора малко по-труден.

За щастие в Mebeliart.bg сме подбрали удобни и практични комплекти за дневна стая. Ако предпочитате съчетанието от отделни мебели имаме голям избор от детски легла, скринове, гардероби и бюра за деца. А в блога ни ще намерите някои много полезни съвети за обзавеждане на детска стая.

Ежедневието е по-лесно, когато сте отганизирани.

Компактното легло е отлично решение “три в едно”, към което все повече родители се обръщат, когато имат малко пространство. То комбинира място за спане, място за съхранение и работна зона. Ясно определете целта на всяко звено за съхранение (играчки, училищни неща, дрехи, лични вещи), така че по-лесно да организирате вещите на вашето дете.

Детска стая: За сън, работа и игра

Няма спор, че детската стая трябва да бъде мултифункционално пространство, то учи детето на отговорност и самостоятелност. Създаването на отделни зони за всяка дейност, ще помогне на детето ви да се съсредоточи , докато учи, твори или играе. Можете да създадете:

●     Кът за почивка, оборудван с удобно легло, качествена нощна лампа за четене, креативна декорация и място за съхранение на вещите.

●     Зона за релакс и игра, това е малко по-активно място от това за почивка. Ако детето е много малко поставете специален килим за игра или малко столче с масичка, а в близост удобен кош за съхранение на играчките. При по-големите деца, зоната може да бъде кресло, геймърски стол или любимите на всички пуфове.

●     Работно пространсто с бюро и стол, пригоден за вашето дете. За да предотвратите болки в гърба, трудности при концентриране или неправилна стойка, инвестирайте в стабилен ергономичен стол, който да бъде специално създаден за работа на бюро. Тук добавете и практично място, където детето да държи работните си материали. Така мястото ще бъде чисто и подредено, което учи малчуганите да бъдат организирани.

Няколко съвета за цветовете:

●     Изберете светли, неагресивни цветове

●     Оптимизирайте времето за почивка, като добавите меки цветове като синьо и зелено

●     Жълтите акценти на бюрото ще придадат енергия на мястото, а за да избегнете умора на очите изберете ефективно подходящо осветление.