Меню
Вашата количка

ТВ шкафове

Няма продукти в тази категория.


ТВ Шкафове от МебелиАрт

Бързото развитие на домашните ТВ и мултимедийни системи, предполага напредване и при моделите на ТВ шкафове и холни секции. Телевизорите с плосък екран са много по-широки от техните предшественици, не толкова обемисти и много елегантни. За това те изискват специална мебел, която е стабилна и съответства на размера телевизор. 

Как ще използвате вашия ТВ шкаф?

На първо време помислете колко устройства ще трябва издържи шкафът. Дали ще се използва само за телевизора или планирате да поставите цялото си оборудване (DVD плейър, конзола, усилвател, система за домашно кино…). А ако искате шкафът да съхранява и други устройства, като лаптоп, таблети и зарядни, може би ще ви допадне модел с рафтове и чекмеджета. От друга страна моделите тип ТВ маса, са идеални за изчистена визия на пространството. Те са подходящи, ако планирате шкафът да бъде използван само като поставка за телевизора ви.

За коя стая и в какъв дом?

Търсите ТВ шкаф за малко студио, голям апартамент, стая на тийнейджър или всекидневна? Когато търсите мебели трябва да прецените наличното пространство и кой ще го използва. Това до голяма степен ще определи размера и стила на вашия шкаф.

Практичност

Ако искате да прибирате оборудването си, когато то не се използва, потърсете шкаф с врати (стандартни или плъзгащи се). Някои предпочитат модел с чекмеджета за съхраняване на аксесоари или кабели. А шкафовете с отворени рафтове в долната си част, са идеални за малка библиотека, поставяне на DVD колекция  или желана декорация. Друга умна идея са подвижните ТВ шкафове, с тяхна помощ можете лесно да местите телевизора си от една стая в друга и да променяте ъгъла, когато искате да се настаните удобно на дивана.

Преди да изберете ТВ шкаф, задайте си тези няколко въпроса:

●     Ще бъде ли телевизорът ви на шкафа или ще бъде монтиран на стена?

●     Ще бъде ли телевизора скрит, когато не се използва?

●     Необходимо ли е телевизионното устройство да бъде мобилно? Често ли се налага да променяте местоположението на телевизора?

●     Искате ли да съхранявате и друга техника в своя ТВ шкаф?

●     Какви са техническите спецификации на вашия телевизор (тегло, ширина, височина и дълбочина)?

●     Какви цветове и материали най-добре отговарят на вашия дом?

Няколко заключителни съвета:

●     Около ТВ устройствата трябва да има пространство, за да се избегне прегряване на оборудването ви.

●     Ако имате деца, изберете единици с врати, които скриват кабелите.

●     Затворените шкафове са по-лесни за поддръжка и почистване.