Меню
Вашата количка

Кухни

Няма продукти в тази категория.


Мебели за кухня от МебелиАрт

Добре организираната и стилна кухня е от първостепенно значение за всеки дом. Добре подбраните мебели за кухнята ще направят пространството да изглежда очарователно, удобно и ефективно. Съвременните кухни вече не са изолирано и затворено пространство. В днешно време повечето кухни използват отворен план и се свързват с трапезарията или всекидневната. Това позволява да водите приятен разговор със семейството или вашите гости, докато приготвяте вкусни ястия. Следователно кухнята е социално пространство, което изисква добро планиране.

Измерване

Преценете размерите на кухнята, която планирате да обзаведете. Квадратна или леко правоъгълна голяма кухня ще бъде идеална, но повечето градски домове не разполагат с такива размери. Затова точното измерване е от голямо значение. При правите кухненски модули най-важна е височината и дължината, преценете дали желаете горните шкафчета да бъдат до тавана или искате да оставите пространството над тях свободно. Следваща стъпка е да измерите дълбочината на шкафчетата.  Опитайте се да си представите докъде биха стигнали, за да сте сигурни, че кухнята ви няма да стане прекалено тясна.

Независимо дали избирате права или ъглова кухня, не забравяйте и кухненските електроуреди, които планирате да поставите. Уверете се, че има достатъчно място за тях, а ако ще бъдат вградени в кухненския модул, размерите трябва да съвпадат напълно.

Съхранение

Следващата стъпка е да прецените колко място за съхранение бихте искали във вашата кухня. Добре е да бъде малко повече от вашите настоящи изисквания. С течение на времето може да закупите нови уреди или свеж комплект съдове и прибори за хранене, без непременно да изхвърляте старите. Някои експерти препоръчват: ” Когато обзавеждате нов дом, трябва да разполагате с три пъти повече място за съхранение, спрямо текущото си обзавеждане”. Това може да бъде предизвикателство, но за щастие, на пазара има много умни решения за вашата кухня.

Кухненски остров

Планирайте кухненски остров, ако имате пространство над 8 кв.м.. Огромен кухненски остров в малка кухня ще направи пространството твърде тясно. Но ако можете да си позволите да инсталирате кухненски остров, увеличете малксимално ползите, изберете модел с рафтове и чекмеджета отдолу.  По-този начин ще имате допълнително място за съхранение на кухненски уреди или съдове.

Материали

Естественото дърво все още е най-предпочитаният материал за кухненски шкафове. Дъб, орех и махагон често са използвани за изграждане на елегантни кухненски мебели. От друга страна, МДФ и ПДЧ материалите се предпочитат заради своята достъпност и широката гама от цветови схеми. В допълнение, бар столовете, маси за закуска и столове, изработени от лят алуминий и ковано желязо или комбинация от метал и дърво, изглеждат много стилни и модерни. Стъклените мебели също са много стилни и оптически отварят пространството. А пластмасовите кухненски комплекти са леки и преносими.