Меню
Вашата количка

Бар маси

Няма продукти в тази категория.


Бар маси от МебелиАрт

Независимо дали искате домашен бар или обзавеждате заведение, бар масите и столове са едни от първите неща, за които трябва да помислите. Създаването на домашен бар може да бъде чудесен начин да впечатлите приятелите си, особено на парти или малко събиране. Ако обзавеждате приятно заведение, преценете първо темата, която искате да следвате. Добре обмисленото пространство, което е едновременно гъвкаво и стилно, е важен момент, за приятната атмосфера във Вашия бар. 

Защо да изберете бар маса?

Основната разлика между масата за хранене и бар масата е размерът. Когато става въпрос за височина, стандартните трапезни маси са високи около 76 см, а бар масите варират между 76 и 106 см. Голям плюс е, че обикновено този модел маси имат по-малка ширина, следователно не заемат много място. Идеални са както за малки пространства, така и за натоварени заведения, в които хората да се разминават свободно между масите.  За всяко домакинство е от значение функционалността на мебелите. Когато имате повече гости често партито се раздвижва. Понякога хората обичат да се събират в кухнята, друг път във всекидневната или на балкона. За щастие бар масите са лесно преносими и лесно могат да осигурят допълнителни опции за сядане във всяка стая.

Основни видове бар маси

● Кръгли бар маси- формата им ги прави изключително подходящи както за малки, така и за големи домове и заведения.  Предимството им е, че не затварят пространството оптически и няма да пречат на потока на движение.

● Правоъгълни и квадратни бар маси- предлагат най-голяма гъвкавост, тъй като могат да бъдат поставени една до друга за по-големи групи. В домашна обстановка често са разположени до стена, за да не заемат място. Така ще имате чудесно място за бърза закуска или сутрешно кафе.

● Стъклени бар маси- допринасят за наистина елегантен или постмодерен външен вид. Можете да поставите светлини под и над тях за допълнителен ефект. Стъклените, както и белите бар маси освежават и раздвижват пространството.

● Дървени бар маси- предпочитани са за съвременна и по-класическа обстановка. Придават тежест и уют на пространството. Изглеждат по-традиционно и естествено, затова са подходящи за домашен бар, коктейлно заведение и дори пъб. Често се среща комбинацията между дърво и метал за по-разчупено излъчване.

Съвет: Ако не сте сигурни каква височина бар маса или столове да изберете, насочете се към дизайни с регулиращ се механизъм.