Меню
Вашата количка

Трапезни маси

Няма продукти в тази категория.


Трапезни маси от МебелиАрт

Когато става въпрос за трапезарията, масата е централната част и ключът към създаването на невероятна атмосфера. Всяка трапезна маса трябва да сплотява семейството и  да накара приятелите Ви да се чувстват добре дошли. За това изборът на правилна маса за хранене е нелека задача. Ето и някои насоки, които да улеснят търсенето Ви:

Правилен дизайн

Най-важният аспект при избора на маса за хранене е нейният дизайн. Изгледът и атмосферата в една стая могат лесно да се променят в зависимост от стила на Вашата трапезна маса. Например, бяла или мраморна маса ще придаде елегантно усещане. С полирания си завършек, този модел маси са от съществено значение за изчистен и стилен облик на трапезарията. Ако търсите по-традиционно или рустикално излъчване, класически модели от дърво ще задоволят изискването Ви. В по-модерна обстановка, чудесно се вписват трапезни маси от дърво и метал.

Универсалност

Кръглите маси с 4 места са често срещани в малки помещения. Те са идеални за малко семейство или двойка. Но, ако често каните гости, разтегаема маса би била по-полезна. Кръглите разтегателни маси позволяват лесно да се добавят още места за сядане. Освен това, лесно може да се прибере, когато не се използват всички допълнителни места. Правоъгълните маси са идеални за дълги и тесни трапезарии или отворени пространства. Те предоставят достатъчно пространство за минаване около масата и повече места за сядане.

За малки трапезрии или кухни

Трапезните маси обикновено са в центъра на стаята, но когато пространството е ограничено, поставянето Ѝ там може да бъде неефективно. Когато избирате маси за малки пространства, се насочете към такава, която можете да поставите в ъгъл и до стена. Така ще имате повече място за движение и стаята ще бъде по-просторна. В този случай са предпочитани квадратни маси за хранене.  Друга практична идея е маса, която има падащи плотове. Така ще можете да я допрете до стената, а когато са необходими повече места просто ще разгънете плота.

Някои цифри…

Ето и няколко примерни размера на трапезни маси, спрямо броя на местата за сядане.

Размери за 2 места:

●     Квадратна маса за хранене- 80см

●     Правоъгълна маса за хранене- 80x60см

●     Кръгла маса за хранене- 91см 

Размери за 4 места:

●     Квадратна/ кръгла трапезна маса- 120см

●     Правоъгълна/ овална трапезна маса- 120X80см

Размери за 6 места:

●     Квадратна/ кръгла трапезна маса- 150см

●     Правоъгълна/ овална трапезна маса-180см

Размери за 8 места:

●     Квадратна/ кръгла трапезна маса- 180см

●     Правоъгълна/ овална трапезна маса- 250см

Размери за 10 места:

●     Квадратна/ кръгла трапезна маса- 210см

●     Правоъгълна/ овална трапезна маса- 300см