Меню
Вашата количка

Холни маси

Няма продукти в тази категория.


Холни маси от МебелиАрт

Всяка всекидневна би изглеждала незавършена без холна маса. Масите за кафе допълват цялата атмосфера на стаята, служат като място за съхранение, поставяне на напитки и декорация. Въпросът е, кой стил ще подхожда на вашият дом? Опциите са безкрайни, затова тук разглеждаме и няколко съвета, които да ви насочат при избора.

Пространството между дивана и масичката за кафе

Това е първото нещо, което трябва да имате предвид при избора на вашата маса за хол. Тя трябва да бъде поставена на идеалното разстояние от дивана, така че удобно да поставяте напитки върху нея. В същото време не трябва да бъде твърде близо до дивана или другите места за сядане, за да се минава свободно и да бъде удобно за краката ви. В МебелиАрт можете да намерите малки и компактни маси, комплект от помощни масички и разтегателни холни маси. Създадохме специален филтър, чрез който можете бързо и лесно да намерите идеалната маса за дневна, задавайки търсените от вас ширина, дължина и височина.

Размер

Размерът на масичката за кафе зависи от два фактора- размер на стаята и размера на дивана. Височината на масата е важна, тъй като тя не трябва да бъде по-ниска или висока от дивана, допустими са около 4 см разлика. Така ще бъде най-удобно да използвате масата в седнало положение или докато гледате телевизия.

Форма на холната маса

Ако имате имате голям или ъглов диван холна маса в правоъгълна форма би била перфектна за вас. При по-компактни места за сядане (двуместни или триместни дивани), квадратна маса ще бъде по-подходяща. Кръглите маси също са удобни за по-сплотена атмосфера. Друг плюс при тях е, че са по-безопасни, ако наоколо има малки деца.

Стил и материал

За да постигнете баланс във всекидневната се уверете, че холната маса отговаря на останалата част от обзавеждането. Можете да избирате между различни стилове- модерен, официален, неформален, традиционен, скандинавски или винтидж. Елегантната стъклена маса е в съвременен стил, докато дървената маса придава по-традиционно излъчване. Разбира се, можете да съчетаете повече от един стил при обзавеждането, така ще акцентирате върху масата. Нашите модели са създадени за това, в МебелиАрт ще намерите дървена маса съчетана със стъкло, комбинация между стъкло и метал или метал и дърво. Тези дизайни носят едно по-модерно излъчване, което се съчетава добре и в традиционна обстановка. Предлагаме и много модели с класическа визия, изработени от масивно дърво и висококачествен лак и матово покритие. Ще намерите и често предпочитани за съвременните жилища холни маси от ПДЧ и МДФ.

Функции

Целта и използването на масата за кафе е още един основен фактор. Помислете дали ще се използва само като декорация и поднасяне на напитки или имате нужда от място за съхранение.

Някои модели холни маси предоставят чудесна функционалност. Чрез добавени чекмеджета или рафтове в долната част, масата се превръща в практично място за поставяне на дребни вещи. Не разполагате с достатъчно място в дома си и искате да комбинирате дневна и трапезария? В МебелиАрт ще намерите големи холни маси, които са достатъчно удобни за семейна вечеря и празнуване  с приятели. А масите с повдигащ механизъм са незаменим функционален избор, ако искате хола да бъде и място за хранене.

Повече от една масичка

Ако имате повече пространство между местата за сядане във вашата всекидневна, можете да поставите няколко масички за кафе. За по необичаен вид изберете две или три маси с различна големина и  подобен дизайн. Друга идея е да поставите една голяма маса пред дивана и две малки масички близо до кресла или фотьойли. Така, когато имате повече гости, всеки ще може да постави чашата си на удобно разстояние.