Меню
Вашата количка

Дивани

Brand: europe2
Функционални и стилни, мебелите създават характера на вашия дом. От класически мебели в традиционни цветове и естествени материали до съвременни модели, вдъхновени от модерния начин на живот, обзаведете идеалния си дом с колекциите на МебелиArt. Разгледайте нашия асортимент от мебели за дома и ..
779.00 лв.
Без данък:779.00 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Дивани от МебелиАрт

Купуването на диван е една от най-важните инвестиции, които вероятно ще направите за вашия дом. Във всекидневната това е мебел, която често използваме за почивка, забавление със семейство и приятели, гледане на  телевизия и дори следобедна дрямка.Така че диванът е инвестиция, която трябва да издържи с години. За щастие имате много различни възможности, що се отнася до дивани. В МебелиАрт ще намерите функционални дивани, както в традиционни, така и в модерни форми и цветове.

Какви са различните видове дивани?

Има дивани, подходящи за всяка ситуация- комфортни и класически, меки и отпускащи, модерни и модулни. Ето и основните видове според формата им:

Двуместни дивани

●     Както подсказва името, тези дивани за създадени за настаняване на един или двама човека. Те са с две седалки, облегалка и възглавнички. Има модели с и без подлакътници, а много от тях предлагат и функция сън.

●     Идеални са за малки всекидневни, антрета или спални.

Триместни дивани

●     Те са проектирани за до трима седящи, идеални са в комбинации с фотьойл. Имат подобна форма и дизайн като двуместните версии.

●     Прилягат добре в малки и средно големи пространства. Чудесни са за малко домакинство. Много от диваните са разтегателни, ако имате нужда от допълнително място за сън.

Дивани-легла

●     Това са дивани, които се разгъват до размера на средно голямо легло. Лесно се променят с едно движение и прилягат както във всекидневни, така и в стая за гости.

●     Важно при тях е да прецените колко често ще се ползват като легла. Ако диванът често се ползва като легло, може би е добре да инвестирате в издръжлив модел, с по-плътна тапицерия.

●     Предимството при дивана-легло е, че на практика имате два мебела в един. Често се използва в стаи, приспособени като домашен офис.

Диван с шезлонг

●     Диванът с шезлонг обикновно е триместен, с една удължена седалка за почивка.

●     Различават се от ъгловите дивани, тъй като имат по-малко места за сядане и съответно са по-компактни.

●     Идеални са за средно големи стаи и затворени всекидневни.

Ъглови дивани

●     Както отбелязахме вече, ъгловите дивани са с повече места за сядане и заемат повече място.

●     Прилягат добре в отворени пространства и големи всекидневни. Идеални са за големи семейства и големи приятелски компании.

Компактни дивани

●     Това са малки дивани за релакс с една възглавница и една седалка. По размер приличат на малък диван или по-голямо кресло.

●     Подобно на двуместните дивани са идеални за ограничени пространства, апартаменти, малки вили или кътчета за почивка.

●     Голям плюс при тях е, че практически пасват във всяка стая. Едновременно с това лесно могат да бъдат преместени във всекидневната, ако имате нужда от допълнителни места за сядане.

Диванът може да бъде главният елемент, който да определи цветовете и атмосферата във вашата всекидневна. Други мебели, които ще допълнят декора могат да бъдат фотьойли, кресла, тапицирани пейки и маси за кафе.

МебелиАрт предлага разнообразие от дивани на достъпни цени. За по-лесно търсене създадохме филтър, чрез който да определите размера, цветовете и материалите, както и промоционални и евтини дивани за хол.