Меню
Вашата количка

Фотьойли

Няма продукти в тази категория.


Фотьойли от МебелиАрт

Понякога изборът на перфектния фотьойл може да бъде истинско предизвикателство. Често използван като акцент, креслото може да бъде фокусна точка на обстановката в хола. Следователно трябва да допълни съществуващия стил на Вашите мебели, без да правите компромис с комфорта. Ето и няколко неща, които да вземете предвид при избора на фотьойл.

Стил

Може да звучи очевидно, но с толкова много различни опции, наистина трябва да помислите какъв стил търсите. Преценете дали стаята, за която търсите креслото е в по-традиционен или модерен вид. При нас можете да намерите много съвременни модели в скандинавски стил, класически и дори ретро фотьойли. Помислете дали търсите уют, в който да ви обгръща докато си почивате или предпочитате стилно и доминиращо излъчване. Тези опции ще стеснят търсенето, за да изберете лесно идеалния фотьойл за вас.

Размер

Преди да помислите за размера, трябва да определите къде ще бъде поставен фотьойлът. Имате ли нужда от голямо кресло, за уютни вечери, което да поставите до камината? Или може би търсите компактен модел, за свободно кътче във всекидневна или спалня? Фотьойлите могат и да допълнят меката мебел в хола и да осигурят допълнителни места за Вашите гости. Това са някои от факторите, които да прецените първоначално. След това измерете пространството с което разполагате, като се уверите, че има достатъчно разстояние между фотьойла и останалите мебели. За да не бъде прекалено тясно, цялата композиция не трябва да пречи на движението в стаята, особено, ако тя е преходна.

Материя

С добра поддръжка и експлоатация, един фотьойл трябва да издържи доста години. Независимо от това, избраната материя неизбежно ще окаже влияние върху вида на креслото. Ако имате малки деца или домашни любимци, кадифените платове или кожа може да не са най-практичния избор. Но от друга страна те чудесно прилягат на луксозен дом с по-зрели обитатели. Вълнените материи внасят много уютно и топло усещане във всеки дом. А за по-официално излъчване изберете ленени текстури.
Ако не купувате фотьойл като част от комплект, не забравяйте да прецените цветовата схема, която искате да допълните. В съвременните жилища, често е предпочитан стилът “микс и съвпадение”. Така не е нужно всяка мека мебел да бъде в един цвят, но е добре да се допълват и синхронизират помежду си. Най-важното при избора на фотьойл е да носи комфорт и приятно усещане в дома Ви.