Меню
Вашата количка

Офис столове

Няма продукти в тази категория.


Офис столове от МебелиАрт

Имайки предвид колко време прекарваме седнали, не е изненада, че трябва да се обърне специално внимание на работните столове. Независимо дали търсите подходящ стол за домашен офис или обзавеждате работно пространство за повече хора, обърнете внимание на тези няколко съвета при избора си:

Регулируема височина

Важна функция за всеки офис стол е възможността да се наглася според височината на седящия. За оптимален комфорт е добре когато сте седнали бедрата Ви да бъдат в хоризонтална линия с пода. Уверете се, че столът, който сте избрали има пневматично регулиране, което ще позволи на седалката да се движи нагоре и надолу.

Лумбална поддръжка

До голяма степен комфорта на седящия ще зависи от правилната облегалка. Тя трябва да стабилизира гърба, като съответства на естествената извивка на гръбнака. Всеки добър офис стол трябва да има добра лумбална поддръжка. Долната част на гърба трябва да бъде леко извита, за да осигури комфорт и здравословна стойка през целия ден. Тази функция при офис столовете е от съществено значение, за да сведе до минимум напрежението на лумбалните дискове в гръбнака.

Размери на седалката

Седалката на офис стола трябва да бъде достатъчно широка и дълбока, за да бъде използвана удобно. Препоръчва са за по-ниски хора седалката да бъде по-плитка, съответно за по-високи хора- по-дълбока седалка. В идеалния случай, коленете на седящия трябва да образуват почти 90 градусов ъгъл. 

Материали

По-добре е да изберете материал, който позволява на тялото Ви да диша, когато използвате стола за продължителни периоди. Платът е добър вариант, но и много нови материи, които предлагат тази функция. Тапицерията трябва да бъде удобна за сядане и е най-добре е да избягвате седалка, която е твърде мека или прекалено твърда. Твърдият стол ще предизвика дискомфорт след няколко часа, а меката повърхност не е достатъчно стабилна.

Движете се по-лесно с въртящи се колела

Способността да движите Вашия стол допринася за неговата ефективност. Трябва да можете лесно да придвижите стола си , така че да достигнете до различни места в работната си зона. Колелата дават лесна мобилност по време на работа или когато размествате офисното обзавеждане.

Подлакътници

За да свалите напрежението от врата и раменете си, изберете стол с подлакътници. Добре е , по възможност, те също да се регулират. С тази функция всеки ще може да прецени височината, която позволява на ръцете да почиват удобно.

Посетителски офис столове

Освен оборудване за служители, във всеки добър офис трябва да има предвидени столове за посетители. Разликата при тях е там, че не е необходимо да бъдат офис столове за работа. Единствното, с което трябва да се съобразите, е стила и излъчването, което носи работното пространство. В най-общи линии, това са модерни столове, по-често тапицирани, които са предназначени за посетители на фирмата. Могат да бъдат поставени пред бюро или да обособят специално място за гости.