Меню
Вашата количка

Спални

Мебели за спалня от МебелиАрт

Спалнята е специално пространство във всеки дом. Това е мястото където почивате, релаксирате, спите, взимате кратка дрямка, споделяте приятни моменти или може би работите. Накратко, това е стая, в която прекарвате ценно време и  е най-интимното място в дома ви. Затова е важно да помислите внимателно за декора и обзавеждането на спалнята.

От основни мебели до декоративни елементи. Какво трябва да изберем?

●    Разбира се основната функция на спалнята е като стая за спане. Така че съвсем естествено е да започнете от избора на легло. Преценете дали имате нужда от единично, двойно или легло персон и половина. След това преценете дали предпочитате да имате чекмеджета под леглото, като още едно място за съхраняване на вещи. А ако предпочитате класическия изглед на спалня, разгледайте легла с рамка и свободно пространство отдолу. Нощните шкафчета също са важен елемент, можете да избирате между готови комплекти, да добавите различен стил или да изберете спалня със закачени шкафчета.

●     След това помислете за височината, която предпочитате и материала за леглотото. Необработено дърво, лакирано или боядисано, метал, табла от дърво или тапицирана. Това ще е от голямо значение, тъй като ще зададе тон на останалите мебели и аксесоари в стаята.

●     Когато изберете легло, е по-лесно да подберете гардероб, скрин, шкаф или етажерки, бюро, кресло или пейка.

Готови комплекти или различни мебели?

Някои хора предпочитат стилистичното единство (еднакви облицовки, дръжки, цветове на дървото и т.н.), но не е нужно да избирате всички мебели за спалнята си от една и съща гама. Вместо това можете разчупите нещата. Например, вратите на гардероба могат да контрастират с останалата част от вашите мебели, за да осигурите малко дълбочина и смело докосване.

Каквото и да е вашето предпочитание, най-добре е да изберете меки, успокояващи нюанси за цветова схема, за да създадете атмосфера, благоприятна за почивка и релакс. Можете да озарите стаята, като добавите смели аксесоари.  Ако планирате място за работа във вашата спалня, помислете за подходяща работна светлина, тя трябва да бъде по-бяла и силна, за разлика от светлината в останалата част от стаята.

Балансиращ стил и функционалност

За да намерите правилният баланс между стил, личен вкус и удобство, трябва да помислите за нуждите си от съхранение още от самото начало. Ако имате много вещи и ползвате спалнята и като гардеробна, трябва да изберете възможно най-много място за вашите вещи. Подредената, добре организирана стая е по-лесна за почистване и по-приветлива, особено ако спалнята е малка. Изберете високи гардероби и по-големи скринове, които имат много чекмеджета и/ или шкафове. В МебелиАрт предлагаме много решения за вашите нужди, при нас ще намерите както мебели за всеки вкус, така и  подходящо обзавеждане за малки, големи и средни спални.