Меню
Вашата количка

Гардероби

Няма продукти в тази категория.


Гардероби за спалня от МебелиАрт

Изборът на гардероб за спалнята е ключова стъпка при обзавеждането на дома! Гардеробите играят съществена роля и заедно с леглото са най-значителните мебели в спалнята. Те определят стила и пространството в стаята, за това изискват внимателен избор.

В най-общи линии, правилният гардероб ще зависи от няколко фактора:

●     Свободно пространство

●     Количество вещи, които ще съхранява

●     Типа лични вещи (например рокли, ризи, палта и т.н.)

●     Предпочитани начини за съхранение (кутии, рафтове, чекмеджета, закачане или шкафове)

Що се отнася до стила, правилният гардероб за спалня трябва да бъде хармоничен с това интимно пространство. Например, гардероб, който е твърде обемист може да превърне стаята в твърде малка и задушаваща. Така че, ако имате малка спалня, но имате нужда от повече място за съхранение можете да закупите два компактни гардероба.

В зависимост от предпочитанията си за съхранение на дрехи, може да се окаже, че се нуждаете от повече място за закачане, отколкото място за сгънати дрехи. За това предлагаме различни комбинации от вътрешно пространство за съхранение.

Колко голям трябва да бъде гардероба?

Това най-често зависи от големината на стаята и колко облекла и аксесоари мислите да съхранявате в него. При малките спални пространството е ограничено, за да не губите от подовото си пространство мислете вертикално. Можете да изберете един или два гардероба в по-малки размери и надстройка за гардероб в съответния модел. Когато измервате мястото, на което планирате да поставите гардероба, обърнете внимание на минималната и максималната ширина, дълбочина и височина. Това ще Ви бъде полезно, тъй като веднага ще отпаднат всички гардероби извън тези измервания и ще улесните търсенето си. Друг важен момент е да се уверите, че има достатъчно свободно пространство между гардероба и другите мебели. Бъдете сигурни, че вратите и чекмеджетата ще могат да се отварят напълно. Ако спалнята е малка, може би гардероб с плъзгащи врати ще бъде по-удобен, тъй като този тип отваряне не губи от пространството в стаята.

Видове гардероби

●   Единичните гардероби са идеален избор за малки спални. Идеалният вариант е висок и тесен гардероб или гардероб с надстройка, които да ви позволят да използвате максимално пространството. Единичните гардероби допълват добре стаите за гости или детска стая, където обикновено дрехите за съхраняване са малко. Този вид гардероби могат и да се използват като допълнение към друг гардероб, ако са от една колекция например.

●   Двукрилните гардероби са най-популярният размер, тъй като са подходящи за малки и средни спални. Различните интериорни стилове позволяват комбинации от чекмеджета, рафтове и място за окачване.

●   Трикрилните гардероби могат да са твърде обемни за малки стаи, но са чудесни за средни  и големи спални. Съвсем ясно е, че те предлагат по-значително вътрешно пространство и комбинации за съхранение. Идеални са, ако имате много вещи, които искате да подредите.

●   Гардеробите с четири врати са създадени за големи спални. Дори да обзавеждате стая за 1 човек, ако тя е голяма, си заслужава да обърнете внимание на този тип гардероби. Така ще можете да съхранявате почти всичко, обувки, спално бельо, стари и нови дрехи, завивки и т.н. По този начин няма да се налага да търсите допълнителни мебели за всички тези вещи.